dimarts, 22 de desembre del 2009

una mica de Caratagena i el Tayrona

Ja hem arribat a Barichara, a casa l'Anna i el Mauro, els tiets de la Marta! Us fem un petit resum del que ens ha passat i per on hem passat al llarg d'aquets dies d'incomunicació!

Ja queden lluny les illes de sorra blanca i aigüa cristalina i els managlares de St. Bernado del Viento... En l' últim mes no hem anat actualitzant el blog perque hem estat força despenjats i no hem parat de voltar: hem recorregut tota la costa nord Colombiana, coneguent una mica millor les seves platges i la seva gent. Els "costeños" son increibles, descendents negres de l'esclavitud que viuen majoritariament en aquesta zona de la gran Colòmbia.


Una vendeora se sucs i dolços

Cartagena però, un món apart. La ciutat més cara del país, plena de turistes vestits de blanc al más puro estilo colono (y un poco pijo también). Això si, una ciutat emmurallada ben cuidada i bonica de visitar. El caos i la brutícia no és tan evident, no sembla que siguis a Colòmbia (dins de la muralla, ja que quan en surts, tornes a la Colòmbia de sempre...)
De Cartagena vam anar directament a Taganga, un poblet de pescadors i alhora una estona llarga turístic! Amb platges espectaculars, enmig d'un golf brutal! Que insinuaven l'inici de la bella costa del Tayrona, un parc natural.

Quan un s'imagina un parc natural, la primera imatge que li ve al cap es una zona muntayosa, oi?


Un dels piastages del Tayrona, sense paraules...



El Cabo, una de les zones més boniques del parc.

Però aquest no és el cas! El Tayorna està a la costa i compta amb unes platges precioses. Sorra, mar "bravo"(quines onades, hi ha zones que no t'hi pots banyar!), pedres gegants amb contorns arrodonits, palmeres i vegatació força selvàtica.


En Jordi fent foc, això si que es una cuina!

A mesura que t'allunyes de la costa, t'endinsses a la selva. vam anar d'excursió a Pueblito, les ruïnes d'un antic poblat indigena o millor dit de la cultura autòctona o ancestral d'aquesta zona. I vam flipar amb el paisatge, no pensavem trobar-nos endisnats en plena selva a nomès 30 minuts del mar.
La Marta fent camí a Pueblito

La Marta es va obsessionar en veure Tucans, i al final es va quear amb un pam de nas però.... per compensar la derrota va veure un grup de micos "Titís", endèmics a Colòmbia, únics al món!
Tot brincant per les branques amb molta classe, ben lleugers.


6.30h, la Marta va captar un mico "tití", Bon dia!

I del Tayrona mos vam anar a renovar la visa a Venezuela. Entrar i sortir del país, i 90 dies més a Colombia! Si, si! 3 mesos per la patilla. Bé, el comandante Chávez ens va fer pagar un impost revolucionari de 10 euros per cap, 60.000 bolivarians.

I cap a la Guajira, a qui reservem un article especial per la seva riquesa i exclusivitat!

6 comentaris:

  1. toma!
    tela, tela i tela... us esteu passant, no? buf, quina enveja. Aquí no para de ploure, fa molot, molt fred i ja estem plenament immensos a la bogeria nadalenca!
    En fi, ens veiem per sant esteve, no? ;)
    (us truco abans!)
    petonàs i a seguir gaudint d'aquest país que ja m'esteu fent venir ganes de conèixer!

    ResponElimina
  2. ei molt bé, eh!
    Jo estic esperant amb impaciència l'article especial de Guajira!
    Jordiiiiii poseu-lo JA abans que marxi!! jejejeje!
    Vinga ens veiem després dels canalons tot cantant! "amb els esclops d'en Pau fangava....."
    Bona nit de nadal desde l'altre punta de món germanet!!!!

    ResponElimina
  3. BON NADAL GUAPOS! :)

    una abraçada ben gran amb amor pau i joia i tot això que impliquen aquests dies taaan assenyalats!! jajaj

    laia***

    ResponElimina
  4. ei tot això que expliqueu aquí és fantàstic, sona molt bé!
    vinga, ara a descansar de viatjar un temps i si convé a treballar una mica :P
    que tingueu unes bones festes i una bona entrada d'any parelleta!
    una forta abraçada!

    ResponElimina
  5. JORDI I MARTA,

    Que acabeu bé l'any, quan nosaltres encetarem el 2010, a vosaltres encara us quedaran 6 horetes de 2009, i supoçu que seran 6 horetes treballant de meseros, que us vagi molt bé. Només dir-vos que ens agradaria molt que el 2010 ja que el comenceu a Colombia el continuessiu a Catalunya, estaria bé no?.
    Que tinguem tots un bon any, aprofito per fer-ho extensiu a tots els que participem d'aquest blog.
    Vinga si podem ens truquem.
    UN PETÔ BEN GROS
    M. Carme

    ResponElimina
  6. Records soc el Dani Caracola i estic a Colombia amb l'Alba Lucia i us enviem molts records. Estem a Medellin i estaria molt be si teniu previst venir per aqui abans del 7 de gener poder veure'ns. Podeu trucar-nos al 3733107. Que us vagi molt be el viatge, ahir vaig estar tocant a una taverna d'un amic i se'ns esta passant el temps volant. Bon any i aviam si ens podem veure!!! Salut!

    Alba i Dani

    ResponElimina

Comenta, comenti!!!