dimecres, 4 d’agost del 2010

BOLIVIAAA!!! i les nostres aventures per arribar-hi!

Hola buenas tardes!
como estamos todos??

Bé, bé, bé! doncs ja estem a La Paz, tot i que ens ha costat Dèu i ajuda arribar-hi!!!
Tot va començar quan el Sr. Allan Garcia, president del Perú, va decidir vendre més gas a l'estranger del que el país podia assumir, deixant la producció nacional sota mínims i a uns costos del gas, més elevats que en els països veïns no productors de gas (i altres països, com els nostres estimats gringos).

D'aquest fet, que malauradament és un fet bastant comú en aquestes terres llatinoamericanes, en va resultar un paro (és a dir, una vaga) al departament del Cusco, que és el que més pateix les conseqüències sent de les 10 zones més pobres del Perú (tot i que té l'alicient turístic més important de Sudamèrica: el conegut Machu PIcchu i el Valle Sagrado, que és explotat per empreses privades xilenes i els peruans no en veuen ni un duro, gràcies a la mala gestió de l'ex President/dictador Fujimori, el qual es troba a la presó i la seva filla Keiko està en plena bruta campanya electoral per treure'l de la presó i governar el país). En fi, recapitulem!

Vam sortir de Cusco a la una de la matinada (havíem de sortir a les 22h, però a causa de les festes pàtries, el paro i la inspecció tècnica de vehícles amb fiscalització inclosa ens vam retrassar una mica...) i a les tres de la matinada ens va parar el primer retén, tothom dormia i no se'n va adonar, però a les 6 del matí encara no ens deixaven passar... imagineu-vos! unes autèntiques barricades a lo "miserables", amb troncs d'eucaliptus cremant per escalfar els indígenes que s'havien passat allà tota la nit! i pedres i troncs que barraven el pas! Després de molt discutir, ens van obrir el pas a les 9 del matí i va seguir el viatge!


Una hora més tard, un poble molt més revel i conseqüent amb la seva lluita, ens va tornar a barrar el pas i no hi havia manera de parlar amb ells... la barricada s'havia transformat de pedres en tot de dones indígenes amb els seus vestits de gala (barret inclós), assegudes en les pedres que barraven el camí. De tant en tant, apareixien tres o quatre líders que discutien i ens feien esperar dues o tres hores més.

Finalment, a les 16h van obrir el pas i ens van deixar continuar el viatge, després d'un petit enfrontament on es van veure volar pedres i tot! Tota una experiència! Així vam arribar a Puno!

I de Puno a La Paz! Vam creuar la frontera i ja estem al cinquè país del nostre viatge! Comencem a fer rècord! Ara fa una setmana que estem en aquesta gran ciutat, màxim exponent de la venta ambulant! Increïble! Una paradeta toca a l'altra: jerseis, roba, empanades, salteñas, xampús, fetus de llama per fer rituals... tot el que busquis, ho trobes! I més si vas a El Alto el dijous i diumenge, que hi ha fira! I és aquí on hem anat a buscar la nostra combi volskwagen model super antic!!! encara no l'hem trobat però la busqueda segueix en peu i estem molt il·lusionats en seguir el viatge amb vehicle i casa pròpia! De moment, en tenim vista una en bones condicions de papers i motor (ja hem tingut alguns desenganys i ens estem tornant uns experts compradors d'autos!), però pica el preu i se surt de pressupost... ja veurem com acabarà!


En fi, nosaltres seguim buscant!!!
I així estem fins el dia d'avui!
Una abraçada ben forta per tots!
Ja hem llegit el programa de FM de Granollers i la Pedra de l'Encant! Què collons és això de l'SCORE 2010???
Visca la Festa Major de Vilanovaaa!!!!
Disfruteu el ball de les 7 hores i per unes matinades ben fetes! (sense robat0ris i amb final feliç... jejejejeje!!!!)
Salut!

1 comentari:

  1. Ei Marta! ei Jordi!!

    (aquí el Papell, des de Cusco)
    com va per Bolívia? vaig llegir que ja heu comprat la furgo, a veure si pengeu fotos al bloc q tenim ganes de veure-la!
    Nosaltres ara estem a punt de viatjar cap a La Paz (a veure quin autobús trobem per arribar-hi) i us volíem demanar si ens podríeu fer algunes recomanacions tant per La Paz (excursions a fer des d'allí, per exemple) com per Bolívia en general...
    Moltes gràcies!!!
    Una abraçada

    ResponElimina

Comenta, comenti!!!