dilluns, 20 de setembre del 2010

de rally per Bolívia!

Hola família!
com anem?

Bé, nosaltres ja hem marxat definitivament de La Paz (al final, amb certa nostàlgia!) i us escribim des de Santa Cruz! Amb poc menys de dues setmanes hem recorregut més de 800 km i hem passat del fred de l'altiplano a la calor de la selva, de l'occident a l'orient autonomista, passant per la meravellosa pampa boliviana que ens ha permès veure cocodrils i capibaras!
Fulles de coca assecant-se al sol, Nor Yungas (Coroico)
El Jordi en un repòs del viatge, entre gaseosas a peu de carretera a casa d'una dona!
Un cocodriiiiiiL!!!!!

Vídeo de capibaras, uns animals entrenyables a la pampa boliviana!

Ens passem el dia al cotxe i no parem de fer km's però s'agraeix la recompensa del paisatge i els poblets tranquils on anem parant a fer nit! Quan ens despertem tenim alguns problemes bàsics com el "on anar a pixar", "sortir del llit i de cop trobar-se al carrer", "on rentar-se la cara i les dents", però ens n'anem ensortint! La calor és massa, però després del fred de La Paz també s'accepta (i s'accentua més!). Les carreteres estan fatal... no fem gaires km's al dia perquè les pistes que ells anomenen autopistes són camins de carro plens de pols i bonys i no podem forçar tant el cotxe, per tant hem fet 400km a 30 per hora! Tot i així, després de Trinidad ens esperava l'asfalt i la combi ho ha agraït molt, tot i que paguem més peatges! També comencen a sortir les primeres reparacions... i s'hi ha d'invertir! Ara però, la furgo està en perfecte estat i demà marxarem de Santa Cruz per fer camí cap a Argentina, via Tarija.
Un tros de camí per on va passar la combi!
La Marta buscant tucans a la selva! no hi va haver sort...
Pura selva!
En Jordi fent un d'aquests actes quotidians...

A Santa Cruz ens hem trobat a un amic català que fa uns anys que viu a Bolívia col·laborant amb una associació de "Niños Adolescentes Trabajadores" (NAT'S), on els mateixos nens s'organitzen de manera assambleària per defensar els seus drets com a nens treballadors. No reivindiquen l'abolició del treball infantil sinó que defensen la regulació dels seus drets com a treballadors, ja que ells tenen la necessitat de treballar. Lluiten contra l'explotació laboral, diferenciant-la clarament del concepte treball infantil. Són els mateixos nens qui s'organitza de manera nacional per aconseguir millores laborals, a través dels "voceros" que els representen. És realment increïble com s'expressen i com tenen de clares les coses! En fi, una visió diferent de com estem acostumats a veure el treball infantil i per reflexionar-hi!
I per últim un vídeo de la combi creuant el riu Mamore per anar cap a Trinidad!

I hasta aquí pescao vendido, no se olviden de reír i etcetera etcetera para todoossss!!!!! :D
Un petó ben fort per l'àvia Bel que ja està a casona recuperada i per l'avi que ha anat una mica de cul!!! I una abraçada pels avis Vila, que per sort no va ser res més que un ensurt!

1 comentari:

  1. Caram, sí que heu fet via!
    Nosaltres acabem de tornar a La Paz de Rurrenabaque i us buscàvem pels carrers i tot, a veure si veiem la combi (i el Jordi rentant-se les dents enmig del carrer :))) ).
    Ara també farem camí cap al sud/sud-est, però amb les diferències de ritme i "movilidad" segurament ja no ens veurem per terres bolivianes.
    Q vagi molt bé el viatge i molta sort a Argentina!!!
    Fins aviat parella!

    ResponElimina

Comenta, comenti!!!